Hobi olarak başladı, üretime geçti

Afyonkarahisar’ın en küçük ilçelerinden olan Kızılören ilçesinde tek başına hayat mücadelesi veren 39 yaşındaki Hülya Altınok, yaptığı ürünlere Pazar bulamamaktan yakındı.

Yaşam 28.04.2022 14:30:49 0
Hobi olarak başladı, üretime geçti

Antalya’da Turizm sektöründe çalışırken pandemi nedeniyle işinden olan Altınok, evinde başladığı obje yapımına memleketi Kızılören ilçesinde devam ettiriyor.

Her türlü objenin kalıbını çıkararak seri bir şekilde üretimini yapabilen Hülya Altınok, bu sayede 4 çocuğuna da bakabiliyor.

Maliyetlerin giderek arttığına işaret eden Hülya Altınok, “En büyük sıkıntım tek başına çalışmak. Onun için yaptığım ürünlerin imalatından pazarlamasına kadar kendim uğraşmak zorunda kalıyorum. Bu de beni hem yoruyor hem de işlerimin aksamasına neden oluyor” dedi.

Binanın restorasyonu yapılması lazım

 

Kızılören ilçesinde Cumhuriyet tarihinin ilk yıllarında yapıldığı bilinen köy konağında faaliyetlerini sürdüren Hülya Altınok, binanın çok kötü durumda olduğunu belirterek, restorasyon yapılması halinde ilçe adına çok güzel bir mekan olacağını ifade etti.

 

Albikere.com’dan satış yapıyor

 

Yaptığı işin gelecek vaat ettiğine inandığını belirten Hülya Altınok, çeşitli alışveriş sitelerinde yaptığı ürünleri satmaya çalıştığını ifade etti.

Altınok, “Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in önderliğinde kurulan ve çok değer verdiği albikere.com sitesinden de satış yapmaya çalışıyorum. Taş tozu ve kalıp için sıvı bulmakta zorlanıyorum. Maliyetler de giderek artıyor. Karasal bir iklime sahip olduğumuz için kurutmada sıkıntı çekiyorum. Onunu için de evimden getirdiğim kuzine sobasını kullanıyorum. Ama bu aslında kurutma yapmak için hem pahalıya mal oluyor hem de fazla kurutmalara uygun değil” diye konuştu.

 

Eleman yetiştirebilirim

 

Kızılören ilçesinin küçük olması nedeniyle yaptığı işin insanların bildiğini kendisini de tanıdığını ama yardımcı eleman bulma konusunda sıkıntılar yaşadığını belirten Hülya Altınok, gençlerden talep edilmesi halinde kendilerine kurs vererek bu işi öğretebileceğini, böylelikle ilçe ekonomisine de katkı sağlayabileceğini kaydetti.